Isolatieglas

Isolatieglas

Heeft u interesse om uw glas te vervangen voor betere prestaties van hoger isolerend glas? Of is uw enkel of isolatie glas aan vervanging toe? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij kunnen u adviseren in hoog waardig energiebesparend isolerend glas, ventilatie roosters en of zonwerend glas. Want niets is fijner dan wonen in een comfortabel huis. Wij komen bij u langs om de te vervangen ruiten in te meten en aan de hand van de maten hier een passende offerte aan te bieden welke per mail naar u wordt toegestuurd. Als u dan met deze offerte akkoord gaat komen onze medewerkers bij u om het glas vakkundig te monteren op de met u gemaakte afspraak. Onze medewerkers volgen regelmatig workshop en seminars om hun kennis van glas vervanging te verruimen en op pijl te houden.

Als er tijdens het plaatsen van het glas onze medewerkers houtrot tegen komen, dan kunnen ze dit ook vakkundig voor u repareren.

Onze 24-uurs service is dag en nacht te bereiken. Ook als u s’ nachts calamiteiten heeft, kunnen wij een noodvoorziening aanbrengen.
Overdag kunnen wij snel en adequaat reageren om glasschades van enkel of veiligheidsglas direct te repareren. Wij hebben genoeg glas namelijk altijd op voorraad staan. Heeft u schade aan dubbelglas dan kunnen we deze ook binnen een paar dagen vervangen.

Ug-waarde

Warmte en koele lucht gaan gemakkelijk verloren via het glas van ramen en deuren wanneer enkel glas wordt gebruikt. Het warmteverlies door een ruit wordt uitgedrukt in de Ug-waarde (de U staat voor de warmtedoorgangscoëfficient en de g voor glas). Dit bekent hoe lager de Ug-waarde, hoe hoger de isolerende werking van het glas. Enkel glas heeft een Ug-waarde van 5,8. Er is tegenwoordig isolatieglas op de markt met een Ug-waarde die fors lager is dan 1,0.

De Ug-waarde is de belangrijkste factor bij het kiezen van uw beglazing als het gaat om warmte-isolatie. In de praktijk wordt nog veel gesproken over HR+ en HR++, maar vermelding van deze codering in de spouw van het glas is niet verplicht. Het is daarom verstandiger om naar de Ug-waarde te kijken.

Let wel: de Ug-waarde betreft de isolatiewaarde van het glas zelf. Een kozijn plus ruit heeft een eigen U-waarde die af kan wijken van de Ug-waarde. Meer over deze technische kant van U-waarden leest u in het blog ‘Alles over de Ug-waarde’.

Soorten isolatieglas

Isolerend dubbel glas
(Isolerend) dubbel glas is gemaakt van glasbladen die door een zogeheten afstandhouder (bijv. een metalen kader of Warm-Edge afstandhouder) aan de rand van het glas los van elkaar worden gehouden. De randen van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat.

Hoog rendement isolerend dubbel glas
Hoog rendement isolatieglas (ook wel HR+ of HR++ genoemd) heeft, zo is bewezen, een veel betere warmte-isolatie dan standaard isolatieglas. Dit heeft te maken met dat er op één zijde van het glas (in de spouw) een heel dunne coating is aangebracht. De gebruikte gassoorten zijn (meestal) argon en krypton.

Hoog rendement triple-beglazing
Triplebeglazing, beter bekend als drievoudig glas of driedubbel glas (HR+++), heeft een nog betere isolerende werking dan hoog rendement isolerend dubbelglas en bestaat uit drie glasbladen die door twee afstandhouders van elkaar worden gehouden. Wederom is ook hier op een van de binnenzijden van het glas een heel dunne coating aangebracht en zijn de spouwen gevuld met gas.

Hoog rendement vacuümbeglazing
Dit is isolerend dubbelglas waarbij tussen de twee dunne glasbladen een vacuüm is aangebracht. Dit type beglazing kan U-waarden halen vergelijkbaar met die van triple glas (een Ug van 0,7 of lager). Een van de glasbladen heeft ook weer een heel dunne coating.

Hoog rendement monumentenglas
Dit is isolerend dubbelglas waarbij ook gebruik wordt gemaakt van dunne glasbladen en een dunne spouw. Tussen de glasbladen kan al of niet een gas en/of een coating zijn verwerkt.

Veel varianten in isolatieglas
Binnen deze soorten isolatieglas zijn weer diverse varianten beschikbaar. Per soort kunnen dit er meer of minder zijn. Het scala aan glasproducten waarmee warmte kan worden geïsoleerd is zeer omvangrijk. De verschillende producten worden nog steeds doorontwikkeld, waardoor de warmte-isolerende prestaties verbeteren, nog lagere U-waarden mogelijk worden en het totaalaanbod zich verder uitbreidt.

Daar komt bij dat het glas ook andere prestatie eigenschappen kan krijgen zoals bijvoorbeeld (letsel-) veiligheid, inbraakwering, geluidswering, zonwering en brandwering. De opbouw van het isolatieglas kan daardoor weer anders zijn dan de standaarduitvoering voor de warmte-isolatie.

Wij werken samen met: